Amsterdamse Rondleiding met een Lach en een Traan

Prijs vanaf € 34,50 p.p. excl. BTW

Onze Amsterdamse rondleiding met een lach en een traan laat u een uniek stukje Amsterdamse cultuur ervaren, namelijk die van het nachtleven. Wie Amsterdams nachtleven roept denkt onmiddellijk aan de Amsterdamse Wallen en de smartlappen waar menig Amsterdammer onsterfelijk beroemd mee is geworden. Juist die combinatie gaat u tijdens uw groepsuitje beleven. Wellicht blijkt er onder u of uw groepsgenoten een nieuwe Johnny Jordaan of tante Leen te schuilen en wellicht bent u wel getuige van een onverwachtse ontmoeting op de Wallen (uiteraard van een collega). Maak het mee en neem nu contact op voor meer informatie.

Hoe ziet de Amsterdamse Rondleiding met een lach en een traan eruit?

We beginnen de rondleiding op de Amsterdamse Wallen. Daar staat onze gids, zoals altijd goed gemutst, op de afgesproken plek klaar om u welkom te heten. Zodra uw gezelschap compleet is gaan we over de Wallen. Bent u benieuwd hoeveel de dames verdienen? Waar welke liefhebberijen te vinden zijn of hoe het gebied zich ontwikkelt nu de gemeente de ramen wil sluiten? Onze gids vertelt het allemaal. Naast de Rosse kant kennen de Wallen ook veel verborgen schatten. Zo gaat u over de fameuze Zeedijk, komt u de Oude tempel en het oudste huis van de stad tegen. Ook Chinatown blijft niet onbesproken.

We beëindigen de rondleiding in een bruine kroeg aan het Damrak. Daar wacht u de workshop Smartlappen zingen. Onze accordeonist legt u eerst wat uit over de geschiedenis van de smartlap en de zo kenmerkende ‘snik’ en ‘vibrato’ die je in elke smartlap wel hoort. Inmiddels is er een lekkere borrel geserveerd om de kelen te smeren en de plankenkoorts te overwinnen. Onze accordeonist speelt alvast een beetje in om in de stemming te komen. Zodra de eerste spontane praktijkoefeningen beginnen gaat de zangles echt van start.

Samen zingt u één van de 35 smartlappen die in ons speciaal voor deze workshop geschreven liedboek staan of schrijft u zelf een heuse smartlap. We sluiten dit nostalgische en unieke groepsuitje af met het samen zingen van de gekozen of geschreven smartlap.

Heeft u ook zin om later uit te kunnen leggen dat de zangcarrière van het volgende smartlappentalent bij u is begonnen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wat is er inbegrepen bij deze Amsterdamse Rondleiding met een Lach en een Traan?

Naast een unieke kennismaking met het Amsterdamse nachtleven, sportieve wandeling, oefening van uw zangkunst en vooral veel gezelligheid is bij dit groepsuitje inbegrepen:

  • Rondleiding over de Amsterdamse Wallen
  • Professionele gids
  • Gebruik van een typisch Amsterdamse locatie voor de workshop Smartlappen zingen
  • accordeonist
  • liedboek met de tekst van 35 smartlappen
  • Smartlappen zingen
  • Één consumptie per persoon

Zijn er mogelijkheden om de Amsterdamse rondleiding met een lach en een traan te verrijken?

Jazeker.Zo is de rondleiding over de Wallen desgewenst op maat in te delen met bezoek aan een bepaalde locatie of tussenstop voor het bezoeken van een bezienswaardigheid, hapje en/of drankje. Ook de workshop smartlappen zingen biedt diverse mogelijkheden. Wilt u echt de diepte in over de zangkunst, dan kunnen we een zanglerares inschakelen die ook de typische ademhaling van een smartlappenzanger met u doorneemt. We bieden u ook graag de mogelijkheid om uw groepstalent vast te leggen op CD. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de workshop diverse hapjes en drankjes te serveren. Zo blijven de keeltjes gesmeerd en de buikjes gevuld. Daarnaast is de workshop uiteraard te verlengen. Zo kunt u onder het genot van live gespeelde Amsterdamse klassiekers nog even nagenieten van de workshop en de Jordanese sfeer. Ook een leuk idee is om tijdens deze workshop een lied voor bijvoorbeeld een jubilaris te schrijven en op te nemen. Zo geeft u een wel heel persoonlijk en bijzonder cadeau. Tot slot kan de workshop ook gegeven worden in een locatie van uw keuze, zoals bijvoorbeeld uw favoriete café, de huiskamer van de jubilaris of in uw bedrijf.

Natuurlijk is het ook mogelijk om nog even gezellig verder te borrelen of lekker te gaan eten. Uiteraard denken we graag met u mee als u contact met ons opneemt.