Cursus Plat Amsterdams

Prijs vanaf € 29,50 p.p. excl. BTW

De cursus plat Amsterdams maakt korte metten met de gewoonte om op kantoor ABN te spreken. Ook het managementjargon en de verbaasde blikken als u een liedje neuriet verdwijnen vandaag. Met de cursus plat Amsterdams leert u in twee uur alle typische woorden, uitdrukkingen en accenten die Amsterdammers Amsterdams maken. Tijdens de zangles voegen we daar de Amsterdams snik en intonatie aan toe. Dit alles om uiteindelijk uw eigen toneelscene op te voeren. Andre Hazes, Johhny Jordaan en Ciske de Rat zijn een paar voorbeelden van geslaagde cursisten die weten wat je aan de cursus hebt. Treedt in hun voetsporen en neem nu contact op voor meer informatie.

Wat houdt de cursus Plat Amsterdams in?

Onze cursusleider Sjonnie uit de Jordaan heet u welkom. Al komt u met het meest bekakte Aerdenhoutse accent of de meest zachte ‘gee‘ binnen..zodra Sjonnie met zijn cursus begint verrijkt u uw woordenschat met een cocktail van kennen, kunnen en kannen, moeten en motten, zullen en sulluh. Ook typisch Amsterdamse uitdrukkingen zoals een ‘pikketanissie’, ‘goochem’ en ‘schnabbelen’, iets wat Sjonnie zelf overigens ook graag doet, kennen geen geheimen meer voor u.

Dat is ook wel nodig, want al die woorden en klanken heeft u nodig voor de zangles. Na het typische vocabulaire leert u van Sjonnie namelijk ook een echte smartlap zingen, compleet met intonatie en ingebakken ‘snik’. Als Sjonnie ervan overtuigd is dat jullie genoeg sjoege hebben van het Mokums mogen jullie een eigen toneelscene spelen. Dit uiteraard in de juiste taal en met het goede accent.

We sluiten het uitje af met een “pikketanissie”. Daar kunt u al het geleerde op elkaar oefenen en geloof ons, dat valt niet mee! Lachen om elkaar mag! En trouwens, al zou het niet “maggen”, u ontkomt er niet aan!

Heeft u ook al sjoege an een middaggie Mokum? Neem dan nu contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is bij de Cursus Plat Amsterdams inbegrepen:

Naast twee uur humor en plezier, een uitbreiding van uw woordenschat, zangles en een heuse rol in een toneelstuk is de cursus plat Amsterdams inclusief:

  • Professionele begeleiding
  • Kostuums
  • Locatiehuur
  • Één consumptie per persoon

Is de cursus Plat Amsterdams te combineren met andere activiteiten of voor andere dialecten te volgen?

Na het spel is het leuk om met elkaar nog even te borrelen of wellicht lekker te gaan eten. Amsterdam bruist en wij kennen de mogelijkheden, dus we informeren u graag. Zo kunnen we het spel uitbreiden met een gezellige borrel en/of een lekker diner. We vertellen u graag meer.

Voor de liefhebbers bieden we ook cursussen plat Haags en plat Uteregs.

 


Pers.Prijs
> 30€ 29.50 p.p. excl BTW
15 - 30€ 34.50 p.p. excl BTW
Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor dit groepsuitje? Wanneer u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken.